31 mars 2011

Vilket fynd!

Jag måste bara visa, man kan fortfarande göra fynd! Igår efter jobbet slank jag in på Lions och gissa vad som stod där! För 30 kronor blev den min! Visst är den fin, nu måste jag googla för att se vad det är jag hittat!

25 mars 2011

Inger Waage

Vill slå ett slag för våra fantastiska grannar, Norge! En underbar konstnär som kommer därifrån heter Inger Waage (1923-1995) och hon har gjort urläckra grejer!

Smörbukk heter den här serien, urläcker tycker jag!
Pernille thekanna, hade jag gärna hittat...

Vill ha...

Underbar karott... Denna serie heter Solei och jag har sex mattallrikar i denna serie! Chokladkannan hade jag gärna kompletterat med...
Åh, så läckert... Selje heter denna serien!
Vill ha dessa moccakoppar!
Dessa bladskålar är ju så coola....
Denna hade jag gärna ägt, serien heter Glory
Länkar där jag lånat bilder och info:

http://www.stavangerflint.gratisnettside.no/ ( Här finns massor av hennes saker, gå gärna in och titta!)

http://snl.no/Inger_Waage

22 mars 2011

Uggleväska/kudde

När vi var i Thailand fick jag denna uggleväska i födesedagspresent av min son. Som väska är den jättekul men jag kommer nog aldrig använda den...men som kudde blev den kanon! Tryckte i ett gammalt lakan och vek in axelremmen... Perfekt i mitt ugglehem!
Ps. Kolla riktigt nära på den svarta skinnsoffan...precis...en kattunge och skinnsoffor går inte ihop!!! Båda sofforna har bara några år på nacken men är helt totalförstörda. Går inte att göra något åt det mer än att köra till tippen...

19 mars 2011

Tore Borg katt

En söt liten katt av Tore Borg får bli helgens inlägg. Jag är inte så mycket för små figurer och sånt( okey, jag hade väl kanske inte gått förbi en Lisa Larsson grej...)men en katt som denna bara måste följa med hem...
Hittade info om Tore Borg på "Porslin och keramik"se nedan. Alltid kul att veta lite om sina saker!



Tore Borg - Tebe Keramik 1949-1977
1948 var Tore Borg en av grundarna till AB Verkstadskeramik. Det företag som senare kom att bli Skansens Keramik. Han lämnar företaget redan 1949, efter bara ett år, och startar istället Tebe Keramik i Uppsala. Där tillverkar han keramikfigurer i stor upplaga, bl.a en serie kändisar i keramik, som han har stor framgång med på 1960-talet. Det var Martin Ljung, Bröderna Cartwright, Olle Björklund, Evert Taube, Sigge Furst, Ingemar Johansson och många många fler. Han gjorde också Troll, djur och andra figurer, ofta med lite humoristiska inslag. Tore drev verkstaden fram till 1974, då han avled. Hans hustru Astrid och sonen Jack fortsätter att driva företaget vidare fram till 1977, då verksamheten upphör.

De tidiga figurerna signerades "B-G Made in Sweden", eller också bara "Made in Sweden". Den lite senare produktionen signerades "TB".

18 mars 2011

Liten duk

Gult till påsk! Denna fick jag på köpet när jag köpte lampan förra helgen. Visst är det lite Picnic stuk på den?! Den är väldigt liten så den får nog hamna i brödfatet... eller kanske på köksön med en ståtlig påsktupp på!

14 mars 2011

Orrefors lampa

Fyndade i helgen! En Orreforslampa, design Carl Fagerlund, troligen från 1965 (enligt internetsökning...) Tydligen så har denna varit med på antikrundan och blivit värderat till 2000kr. Nu är det så att vi inte har några taklampor...bara spottar, så denna passar inte hos oss, men jag kunde bara inte lämna kvar den! Den är urhäftig! (Längst ner undertill finns en minimal nagg) Nedan är info jag hittat på nätet, bilderna är också därifrån...(mina blev inte så bra)










TAKLAMPA BUBBLAN ORREFORS CARL FAGERLUND RETRO KLASSIKER MODELLEN HETER : RD 2177/117, DESIGN CARL FAGERLUND, ORREFORS.

KOMPLETT LAMPA MED INRE GLASKÅPA MED GLAS SOM BUBBLOR.

ETIKETTMÄRKT MED KLISTERMÄRKE ORREFORS

DIAMETERN ÄR SOM MEST CA 38 CM, HÖJD PÅ KUPAN ÄR CA 23 CM.

SLADDEN LÖPER GENOM EN KEDJA OCH UPP TILL EN TAKKOPP AV MÄSSING. TOTALLÄNGD PÅ KEDJAN CA 63 CM.

10 mars 2011

Orange glasvas

Kan bara inte gå förbi en sån här vas. gillar verkligen de orangea. Ingen märkning eller något som kan hjälpa mig att söka dess ursprung, men vad gör det...den passar ju perfekt i min samling!


09 mars 2011

Kristallstakar

Dessa kristallljustakar kommer från min mormor och morfar. De kommer från Karlskoga Kristallsliperi. Har försökt hitta lite info om sliperiet men bara hittat att de upphör 1978 då innehavaren Bruno Philipssi gått ur tiden. Hade varit kul att veta lite mer.
Två nya följare har hittat hit! Jättekul! Dollybirdretro som har bloggen http://dollybirdretro.blogspot.com/ är en ny bekanskap för mig, men har en underbar blogg med massa härliga inlägg! Khinas blogg http://gamlakonsum.blogspot.com/ har jag varit inne och läst många gånger, en toppenblogg! Titta in och njut av dessa bloggar!

06 mars 2011

Upsala Ekeby Gefle Dekor 100




Ett fat...ett enda fat...detta låg överst i högar av fat, gissa om jag började rota och lyfta! Det fanns bara ett, och jag vill ha det ändå, fick det för en femma. Funderar nu på om jag ska börja leta efter dessa eller om jag ska använda det till ett trevåningskakfat...hmm...blir nog kakfat, för chansen att springa på fler är nog obefintlig...samtidigt som det alltid är kul att leta... Någon som vet om den har något annat namn än Dekor 100? Vill också välkomna Trillivippa som ny följare. Hon har en jättehärlig blogg som heter http://porslinan.blogspot.com/. Titta gärna in hos henne!


03 mars 2011

Blandade assietter och ett litet fat

Nu är vi tillbaks efter semestern, som varit underbar! Startar bloggen med ett par gamla fynd jag inte visat tidigare! Hittade en liten blandning fat för nästan inga pengar alls. Tycker de är underbara! Såna här fynd vill man springa på varje gång! (eller inte...det är redan fullt i skåpen...;O)

Rörstrand Anette




Rörstrand Aptit




Gefle Neptun